precisiewerk werkt!

De Gelcoat Peeler Robot is door Moverbo in eigen beheer ontwikkeld. De robot schilt de gelcoat en/of het laminaat met een gecontroleerde diepgang en nauwkeurigheid van 0,1 mm. Hierdoor kan bijvoorbeeld alleen de gelcoat verwijderd worden, zonder dat het laminaat wordt beschadigd.
Een unieke methode die zorgt voor de voor- aanstaande positie van Moverbo in het behandelen van osmose of schade aan het laminaat. Meermalen is de robot ingezet om bij delaminatie van romp, ook boven water, een gladde basis te creŽren voor de opbouw van een nieuwe huid.


weg met plamuur!

Door het gladde eindresultaat van de Gelcoat Peeler Robot kan gebruik van plamuur als vulmiddel achterwege blijven. Plamuur biedt nauwelijks of geen sterkte. Hierdoor is de zwakke schakel uit het laminaat verleden tijd.

geen namaak

Sinds enkele jaren zijn er handschil- machientjes in de markt. Deze zijn gebaseerd op de techniek van onze eigen vinding, de Gelcoat Peeler Robot. Een zwaar karwei met de hand kan echter niet dezelfde precisie opleveren als met een gerobotiseerd systeem. Een schaafbank is nu eenmaal niet hetzelfde als een handschaafmachine.